(096) 730-18-80

Сміттєві контейнери: види і призначення

Сміттєві контейнери: види і призначення

Для прибирання, зберігання і вивезення побутових відходів використовуються стандартні ємності, що виготовляються сучасною промисловістю.

Сьогоднішній ринок надає різні види сміттєвих контейнерів. Але всі вони об'єднані наступними ознаками:

- надійність і довговічність;

- ергономічність використання;

- відповідність вимогам дизайну і здатність гармонійно вписатися в міські ландшафти;

- екологічність;

- легкість.

Типи сміттєвих контейнерів розрізняються залежно від того, для яких відходів вони призначені. Також вони діляться на 2 великі групи - підземні та надземні. Підземні контейнери для побутових відходів - порівняно новий вид сміттєвих контейнерів, ще не повністю прижився в наших широтах. У західних же країнах вони вже давно стали звичним елементом міського пейзажу. Основна відмінність таких пристроїв - стаціонарність. Зовні залишається тільки сміттєприймач, основна ж ємність розташовується в спеціальній шахті.

Наземні варіанти (вони досить різноманітні) відрізняються легкістю і мобільністю. Виробництво контейнерів для відходів має враховувати різні вимоги, що стосуються функціональних, естетичних, якісних та інших відмінностей даних виробів.

Сміттєві баки за призначенням

Від того, з якою метою будуть використовуватися дані вироби, залежить їх вибір. Які бувають контейнери для сміття:

- для зберігання відходів;

- для їх транспортування;

- спеціалізовані.

До останнього варіанту відносяться, наприклад, контейнери для небезпечних відходів.

За об'ємом

За цим критерієм всі вироби діляться на наступні категорії:

1) Спеціальні - види сміттєвих баків-контейнерів для дачі та приватного сектора. Виділяються невеликими розмірами, виготовляються зі стійких до дії агресивних середовищ матеріалів. Компактність - це вагома перевага для власників невеликих ділянок. Обсяг таких ємностей коливається в межах 60 - 320 л.

2) Євроконтейнери для ТПВ - виконуються з металу, не бояться морозів, стійкі до механічних пошкоджень. Комплектуються кришкою, відрізняються лаконічним, естетичним дизайном. Добре перевозяться на машинах із заднім завантаженням. Обсяг - від 1,1 до 1,3 м3. Можуть встановлюватися у будівельних майданчиків або муніципальних установ.

3) Прямокутні або циліндричні контейнери застарілого зразка. Вміщує від 0,5 до 0,7 м3. Зараз виходить з ужитку, втрачаючи актуальність.

4) "Дзвін" - металева або склопластикові ємність, призначена для роздільного збору предметів. Для роботи з ним потрібна спецтехніка з маніпулятором. Вміщує 2,5 - 5 м3.

5) Сміттєва тара - для великого і важкого сміття. Захоплюється тросами або крюком. Використовується для будівельних, скляних, металевих відходів. Також застосовується для збору вторсировини. Вміщує до 40,3 кубічних метра.

6) Контейнери "човник". Дані види контейнерів для збору сміття відмінно підходять для перевезення транспортом. Їх ще називають бункерами-накопичувачами. застосовується на будмайданчиках, поруч з локацією, де здійснюються монтажні роботи, у багатоповерхових будинків. Обсяг може досягати 15 кубометрів.

Всі ці конструкції мають власної комплектацією. Також вони розрізняються за матеріалом виготовлення. В основному це стійкий в різного роду впливу пластик і метал. Кожен з цих варіантів має свої плюси і мінуси.

Пластикові баки для сміття

Ці вироби, все частіше з'являються в наших полісах, вдало вписуючись в сучасний ландшафт. Пластикові баки для сміття за певними критеріями краще своїх аналогів з металу. Їх переваги позначаються в наступних пунктах:

- досить легкі, що спрощує маніпуляції з ними, набагато легше металевих;

- більш зручні розміри, які підходять для транспортування;

- для житлових масивів і приватного сектора підходять відмінно; небезпека корозії відсутня, на них не впливають температурні перепади і підвищена вологість;

- при виготовленні використовується пластик підвищеної міцності;

- мобільні, легко переміщуються з місця на місце.

Металеві контейнери для сміття

Метал як матеріал відмінно підходить для збору відходів різного типу. Тому металеві баки для сміття не менше поширені, ніж їх пластикові побратими. Тим більше, вони мають цілий ряд незаперечних переваг:

- універсальність застосування, в них можна як зберігати, так і перевозити всі види сміття;

- термін придатності і зносостійкість набагато вище, ніж у сучасних аналогів із пластику;

- покритий цинковим або полімерним метал набуває стійкість до корозії;

- 3можуть виготовлятися в будь-якій формі, мати різний обсяг, вміщати вантаж у великій кількості.

З металу також роблять довговічні, надійні і естетичні вуличні урни.