(096) 730-18-80

Періодичність технічного обслуговування комбайнів

Періодичність технічного обслуговування комбайнів

ТО комбайна проводиться задля забезпечення працездатності цієї техніки під час проведення жнив. Це призводить до своєчасного завершення, а також дозволяє зняти високий урожай. Щоб ця працездатність підтримувалася постійно, і техніка не виходила з ладу в невідповідний момент, технічне обслуговування зернозбирального комбайна повинно проводитись регулярно відповідно до встановленої періодичності. Замовити цю послугу ви можете у компанії KF Systems. Ми працюємо з машинами вітчизняного та закордонного виробництва.

Оскільки наша діяльність включає виготовлення деталей агротехніки, техобслуговування та ремонт сільгосптехніки проводиться на високому якісному рівні.

Від яких чинників залежить періодичність ТО

Періодичність, з якою проводиться техобслуговування зернозбирального комбайна, залежить від багатьох факторів, серед яких окремо можна виділити такі:

  1. мінімальна можливість відмови;
  2. максимальна продуктивність;
  3. мінімальні уд. витрати під час експлуатації;
  4. середнє напрацювання при безвідмовній роботі (від відмови до відмови);
  5. та інші.

Повного єдиного алгоритму нині немає. Також немає стандартної методики обґрунтування термінів проведення ТО. Вона ґрунтується на наведених умовах, які враховують наявні статистичні дані та досвід використання технічних засобів. Дані про відмови збираються, аналізуються, групуються за частотою та складністю, проводиться розрахунок усереднених даних, верхніх та нижніх меж періодів роботи без відмов. Так отримують як періодичність робіт, а й перелік здійснюваних дій.

Періодичність та умови проведення технічного обслуговування комбайнів

Терміни проведення номерних ТО регламентовані ДСТУ 20793-2009.

Робота з обслуговування зернозбиральних комбайнів проводиться з періодичністю, що визначається з напрацювання. Вона визначається в мотогодинах, оброблених гектарах, кілограмах або літрах витраченого палива.

Умови та терміни проведення ТО комбайнів та іншої с/г техніки:

ТО-1 та ТО-2 можна проводити при залученні пересувних технічних засобів техобслуговування прямо на місці роботи.

При ТО-3 використовуються засоби визначення залишкового ресурсу.

Поточний ремонт не входить до планових заходів і носить суто заявковий характер. Обсяг робіт у такому разі не може бути регламентований, він обумовлений наявністю конкретних несправностей, що вимагають усунення. Обслуговування та ремонт зернозбиральних комбайнів включають профілактичні заходи з метою попередження різного виду поломок при експлуатації.

Чому важливо вчасно проводити ТО для зернозбиральних комбайнів?

Що входить у різні види ТО:

  1. Щоденне технічне обслуговування зернозбирального комбайна – візуальний контроль колекторів двигуна, шнеків, жниварки тощо, перевірка працездатності ріжучого апарату.
  2. ТО-1 - чищення різних механізмів: молотильного пристрою, соломотрясу, фільтрів, всмоктувальних пристроїв та ін.
  3. ТО-2 – перевірка параметрів різних вузлів (наприклад, системи керування рухом), зазорів тощо.

Ці заходи забезпечують безперебійну роботу складної сільськогосподарської техніки під час збирання врожаю. Це дуже важливо, оскільки вимушений простий зернозбиральний комбайн призводить до відчутних втрат врожаю - його потрібно встигнути зібрати в стислий термін.