(096) 730-18-80

Особливості та переваги сучасних сміттєвих контейнерів

Особливості та переваги сучасних сміттєвих контейнерів

Ємності для збору та тимчасового зберігання сміття, які виробляються та використовуються сьогодні повинні відповідати деяким вимогам, серед яких простота та зручність поводження з ним та міцність для запобігання вандалізму та хуліганству.

Сучасні контейнери для сміття роблять зручними і практичними як для працівників житлово-комунального господарства, так і для споживачів. У їхньому виробництві використовують легкі матеріали, які значно полегшують вагу виробу не на шкоду якості.

Сучасний сміттєвий бак – це:

- естетичний та якісний виріб, який можна піднімати та переміщувати поодинці;

- ємність, обладнана практичними та міцними ручками та коліщатками, за допомогою яких вона пересувається;

- оснащений системою замикання кришки для запобігання проникненню всередину тварин.

Крім того, баки можна легко помити та продезінфікувати після вилучення вмісту.

Види сучасних сміттєвих контейнерів та їх переваги

Переваги сучасних баків для сміття полягають у тому, що це не одноманітні брудні контейнери без кришок і з купою сміття навколо. Це приємні на вигляд різнокольорові вироби, що вписуються в навколишнє оточення. В основі кожного контейнера лежить матеріал поліпропілен, який відмінно переносить вплив різних факторів погоди і може витримувати значні навантаження, що робить його найкращим варіантом для збирання вторинної сировини.

Серед головних переваг використання:

- естетичність;

- стійкість до дії агресивного середовища;

- є можливість оснащення системою диспетчеризації рівня наповнюваності;

- доступна ціна.

Розрізняють такі види сучасних сміттєвих баків залежно від їхньої місткості та призначення

Євроконтейнери

Об'єм таких виробів становить 1-1,3 м.куб. вони є пластиковою або металевою ємністю, обладнаною кришкою, або без неї. Виріб зручний у застосуванні та транспортуванні. Займає мінімум місця близько 1 м кв. та обладнується коліщатками та ручками для зручності переміщення

Дзвон

Найбільш популярний матеріал, який активно застосовується для роздільного збирання та зберігання відходів. Може виготовлятися з металу або пластику і для його спустошення потрібне застосування спеціального транспорту.

Трапеція

Один з поширених різновидів сміттєзбірника з об'ємом до 2,5 м куб., що має трапецієподібну форму, зручну для розміщення та обслуговування. Поряд із дзвоном широко використовуються для селективного прийому відходів

Човен

Найбільш об'ємна конструкція (1,3-1,5 м. куб.), призначена для збору сміття у багатоквартирних будинках, на підприємствах та будівельних майданчиках. Ної місткі, але їхнього переміщення потрібен спеціальна техніка.

Крім того, на ринку можна знайти вкопані сміттєві контейнери, в яких більша частина об'єму захована під землею, а нагорі залишається лише приймач для сміття. Вони чудово себе зарекомендували в місцях з підвищеною прохідністю, оскільки займають мінімум місця та відрізняються гарною місткістю.

Відповідно до європейських стандартів урни для сортування сміття класифікують за кольором:

- зелений – для збирання скла;

- синій – для паперової продукції;

- помаранчевий – для пластмаси;

- сірий – для органічних відходів;

- жовтий – для металу;

- червоний – електроніка.

Основні особливості сучасних контейнерів для сміття полягають у тому, що вони виробляються з урахуванням загальноприйнятих стандартів безпеки для виключення витоку відходів і появи неприємного запаху. Всі ємності для відходів розраховані на тривале використання, вони не втрачають вигляд протягом тривалого терміну експлуатації, мають компактну форму і не займають багато місця.