(096) 730-18-80

Основні несправності плугів: особливості та поради фахівців

Основні несправності плугів: особливості та поради фахівців

Постійне використання агротехніки в поле неминуче призводить до зносу і поломки, через що потрібно ремонт плуга. Під час орання землі конструкція піддається значному навантаженні. Грунт діє на метал, як абразивний матеріал - ріжучі листи стираються, тупіють. При перевантаженнях, викликаних зайвою твердістю землі, є ймовірність появи тріщин і розлому плуга. Часто причинами поломок є:

- металеві предмети в землі;

- коріння дерев;

- камені.

Поломки плугів можуть бути усунені шляхом використання зварювання, повернення вихідної форми конструкцій. Відновлювальні роботи є розумною альтернативою покупці нового плуга.

Несправності рами і механізму навішування

Найбільш поширеними проблемами в даній ситуації є:

- вигини, місцева деформація поздовжньої тяги, раскоса, поперечки;

- зміна форми брусів рами;

- знос сполучних болтів, мнуть отворів в деталях.

У зазначених ситуаціях вихідна форма повертається вхолодную з пресом, домкратом або при використанні місцевого нагріву. Тріщини необхідно заварювати із застосуванням накладок.

Поломки лемеші долота

Щоб почати ремонт лемеші плуга, необхідно перевірити ступінь зносу:

- знімається шаблон з нового лемеша;

- потрібно накласти старий і новий леміш один на одного;

- носки конструкцій, отвори під кріплення повинні поєднуватися.

Припустиме відхилення в 5 мм в меншу сторону або 10 мм в меншу. Відновлення виконується шляхом ковальської відтягнення, приварювання смуг, наплавлення зносостійких металів. Нагрівання необхідно виконувати на 66% ширини вироби. Після відтягнення леміш потрібно отрихтовать. Розміри конструкції потрібно контролювати за допомогою заготовленого раніше шаблона. Виготовлення деталей сільгосптехніки заново вийде помітно дорожче.

Несправності передплужників і дискового ножа

У цій ситуації також обов'язково врахувати номінальні розміри. Якщо корпус захопленням буде 350 мм, довжина леза лемеша предплужника сягатиме 340 мм. Отвори в стійці передбачені для монтажу передплужників з такими розмірами (в мм):

- 100;

- 120;

- 150;

- 170.

Несправності плугів в області передплужників аналогічні тим, що характерні для лемешів. Тому усувати поломки потрібно методами, перерахованими вище. Дискові ножі виправляються в холодному стані на плитах. Вироби проходять Нагострюйте товщина леза була 0,5 мм. Заточення проводиться на установці для дискових ножі або пристосування для токарних верстатів - за допомогою різців з пластинами з твердих сплавів. Припустимо викривлення дисків не більше 3 мм.

Несправності відвалів плуга

Типовою проблемою у відвалів є облом носка грудей конструкції. У цьому випадку проводиться зварювання плуга (приварка відламаною частини назад):

- спочатку вирівнюється край грудей відвалу шляхом виготовлення заготовки за шаблоном;

- проводиться нагрів до 800 градусів;

- підганяються стики, заточуються зі зворотного боку;

- далі потрібно нагрів (800-950 градусів) і гарт в холодній воді.

В кінці зачищається шов на робочій стороні. Ремонт корпусу плуга дозволить збільшити термін служби конструкції хоча б на сезон.

Поломки польових дощок

Найбільш вразливою частиною польової дошки є п'ята в напрямку до задньої частини. Виявляється знос явним зниженням стійкості плуга. Щоб виправити поломку, потрібно зробити наступне:

- виконати виміри зношених частин;

- підібрати смугу зі сталі шириною, аналогічної польовий дошці;

- відпустку дошки через нагрівання до 800 градусів і охолодження за допомогою води.

Загартування повинна проводитися до тих пір, поки при перевірці якості напилок не залишатиме ніяких слідів.

Поломки додаткових механізмів і вузлів

Підготовка плуга до роботи спочатку сезону зажадає усунення таких проблем:

- деформація стійок виправляється місцевим нагріванням до 850 градусів;

- заміна підшипників або регулювання зазору;

- приварювання зламаною щітки кронштейна.

Ремонт агротехніки не закінчується зварюванням. Сполучені частини рекомендується покривати фарбою і змащувати складом, що захищає від корозії. Це дозволить уникнути непередбачених витрат під час збирання врожаю.