(096) 730-18-80

Як порахувати обсяг сміттєвого бака і вибрати відповідний?

Як порахувати обсяг сміттєвого бака і вибрати відповідний?

Як розрахувати обсяг сміттєвого бака?

Використовувані на території України контейнери для збору сміття мають різні габарити і місткість. Обсяг сміттєвого бака безпосередньо залежить від цілей його застосування.

Сам виріб являє собою ємність, призначену для зручного збору і зберігання ТПВ (твердих побутових відходів). Правильно розміщення таких пристроїв на муніципальної території запобігає поширенню сміття і покращує санітарно-епідеміологічну обстановку.

Також припиняється доступ до викинутим речей птахів і комах, бездомних тварин і гризунів. Це знижує загрозу поширення інфекцій. Тому правильність їх розміщення регламентуються спеціальними правилами, розробленими на місцевому та державному рівнях.

Формула для розрахунку обсягу сміттєвих контейнерів

Якщо не знаєте, як порахувати обсяг сміттєвого бака, скористайтеся простою формулою:

V = А х В х С

Розшифровка буквених позначень:

А - довжина;

В - ширина;

С - висота.

Обсяги різних видів сміттєвих баків

Всі ці вироби можуть істотно відрізнятися за розмірами і місткості. Їх вибирають для певних цілей, що безпосередньо впливають на цю характеристику.

Залежно від різновиду розміщені відходів і функціонального призначення стандартний обсяг сміттєвого контейнера може бути наступним:

контейнери:

1. метал - 0,75 кубометрів, габарити 1270 * 850 * 1170 мм;

2. метал - 0,8 кубометрів, габарити 1 270 * 850 * 1200 мм;

3. пластик - 660 л, з габаритами 1360 * 770 * 1180 мм;

баки:

1. пластик - до 85 л, 530 * 530 * 560 мм.

Зустрічаються екземпляри з іншими розмірами, але набагато рідше. Наприклад, 80, 100, 360 л.

Незважаючи на те, що виробництво сміттєвих баків стандартизовано, обсяг сміттєвих контейнерів від різних виробників може не збігатися. Точні параметри залежать від зразкового обсягу сміття, ресурсів, задіяних для утилізації відходів, і способу транспортування. При перевезенні потрібно враховувати, що на загальну вагу завантаженої ємності впливає кількість поміщених в неї ТПВ. Оскільки умови транспортування та утилізації приблизно однакові, обсяг сміттєвого бака від різних постачальників суттєво не відрізняється.

Переносні контейнери

Ці пристрої призначені для використання в приватному секторі. Вони відрізняються компактними розмірами і виробляються з міцного пластику. Мобільність забезпечується наявністю коліс. Для захисту сміття від птахів і тварин передбачена кришка. Ємність сміттєвого контейнера переносного може коливатися в межах 30-60 л.

Оптимально використання цих легких і маневрених виробів в котеджах, на приватних територіях, в багатоквартирних будинках. Сміття з них забирається часто.

Євроконтейнери

Цей вид відмінно підходить для сучасних мегаполісів. Матеріал виготовлення - оцинкована сталь. Така тара оснащена коліщатками і зручною кришкою. Об'єм контейнерів для сміття цього виду коливається від 1,1 до 1,3 кубометра. Його оптимально використовувати в офісних комплексів, виробничих приміщень, торгових закладів невеликого розміру. У ньому можуть розміщуватися виробничі та комунальні відходи різного походження. Основною перевагою є стійкість до несприятливих погодних факторів і корозії, агресивних середовищ, механічних пошкоджень.

"Дзвони"

Призначені для роздільного збору відходів. Це підземні баки, основна ємність яких знаходиться нижче поверхні. Для їх транспортування потрібні машини, оснащені спеціальними захопленнями. Це ускладнює процес обслуговування і перешкоджає широкому поширенню даних пристроїв в наших містах. Обсяг вуличного сміттєвого бака з підземним резервуаром досягає 2,5-5 кубометрів. Зазвичай в них збирається вторсировину і пластик. Якщо вас цікавить подібна продукція, в сферу нашої діяльності також входить виготовлення урн для сортування сміття.

"Човники"

Це універсальні резервуари, які підходять в тому числі для габаритних будівельних відходів. Крім цього, вони призначені для збору ТПВ, сипучих матеріалів, склобою і т.д. Такі моделі можуть істотно відрізнятися за габаритами. Їх місткість становить 1,3 - 40,3 кубометра. Зазвичай це контейнери трапецієподібної форми. Їх використовують на невеликих промислових підприємствах, будмайданчиках, в торгових центрах. Також вони можуть розміщуватися у дворах багатоповерхівок з великою кількістю під'їздів. Найбільш поширені моделі з місткістю 8, 20, 27 кубічних метрів.

Можуть виготовлятися з кришкою або без неї. Найбільші моделі оснащуються спеціальними вушками для зручного захоплення.

З огляду на існуючі стандарти, на територіях, де розташовуються навчальні, дошкільні та лікувальні заклади, офісні приміщення, приватні і багатоквартирні будинки, встановлюються вироби з об'ємом накопичення в межах 0,11 - 1,2 кубометра.