(096) 730-18-80

Пластикові сміттєві баки: види

Пластикові сміттєві баки: види

Завдяки різноманіттю сучасних сміттєвих баків кожен може вибрати свій ідеальний контейнер для різних типів відходів. А дотримуючись принципів зменшення, повторного використання й перероблення сміття — зберегти довкілля.  

Тож правильні баки пластикові для сміття – це не лише практичний вибір, щоб організувати свій комфортний побут, але й особиста допомога екології. Як дізнатися, що вибраний контейнер — саме той? Ділимось корисними порадами. 

Які бувають баки для сміття

Сьогодні можна вибирати ємність для збору сміття з цілого різноманіття, адже технології розвиваються, а тенденції до підвищеної зручності диктують свої умови. Втім, баки для сміття можна класифікувати за різними критеріями.

Види сміттєвих баків:

  1. За призначенням: є контейнери для зберігання відходів, для їхнього транспортування, а також спеціалізовані контейнери, наприклад, для небезпечних відходів.
  2. За об'ємом: від невеликих баків для приватного сектора з об'ємом від 60 до 320 літрів до великих контейнерів для будівельних відходів, які можуть вміщати до 40,3 кубічного метра сміття.
  3. За матеріалом: пластикові сміттєві баки, які легко вписуються в сучасний ландшафт, та металеві контейнери, які підходять для збору відходів різного типу.
  4. За типом розміщення: інноваційні підземні контейнери, які вже стають звичною частиною міського простору, та наземні варіанти — легкі та мобільні.

Кожен тип сміттєвих баків має свої особливості та призначення. Наприклад, компактні урни для сміття вуличні особливо зручні для скверів і територій літніх кафе. 

Сучасні урни для сортування сміття мають кілька відділень для різних типів відходів, зокрема папір, пластик та скло, для ефективного сортування й перероблення сміття.

Як можна використовувати пластикові контейнери

Сміттєві баки пластикові можуть служити не лише для зберігання сміття. До них можна складати й інші предмети, такі як іграшки, інструменти, спортивне спорядження, садове обладнання та багато іншого. 

Сміттєві контейнери з пластику можна використовувати для збору дощової води й транспортування рідин. Їх легко мити, вони стійкі до багатьох видів забруднень. Такі контейнери легкі, практичні й екологічні, адже їх можна використовувати багаторазово та віддати на перероблення.

Переваги пластикових сміттєвих баків

Перш за все, баки під сміття пластикові вирізняються своєю міцністю. Виготовлені з високоякісного пластику, вони здатні витримувати великі навантаження, не втрачаючи при цьому своєї форми й функціональності. Їх можна використовувати роками без ремонту й заміни.

Зручність у використанні – ще одна важлива перевага пластикових сміттєвих баків. Адже їх легко переміщати навіть коли вони повні. Більшість моделей таких контейнерів оснащені зручними ручками й коліщатками, а тому транспортування сміття стає не тільки простішим, але й гігієнічнішим.

Те, скільки коштує сміттєвий бак пластиковий, теж можна назвати вигодою. Адже доступна вартість таких контейнерів особливо важлива для міських служб і бізнесів, яким потрібна велика кількість контейнерів, щоб ефективно збирати відходи.

Крім того, пластмасові контейнери для сміття не піддаються корозії, на відміну від металевих аналогів, які можуть швидко іржавіти. Вони стійкі до різних погодних умов, а тому ідеальні як для приміщень, так і для вулиці.

Естетику пластикових баків також не варто недооцінювати. Різноманітні кольори й дизайни гармонійно вписуються у будь-яку локацію або ландшафтний дизайн. Наприклад, виробник обладнання KF Systems враховує не тільки функціонал, але й стиль контейнерів під замовлення.

Як вибрати пластмасові контейнери для сміття

Пластикові контейнери це не тільки практичний вибір. Щоб придбати свій ідеальний бак, варто врахувати й інші моменти, які включають ці типи контейнерів для сміття. 

  1. Розмір та об'єм. Визначте, скільки сміття у вас зазвичай збирається, і виберіть контейнер такого розміру, щоб усе помістилось. Ви заощадите на частоті вивезення сміття.
  2. Кольорове кодування. Для ефективного сортування й перероблення відходів, вибирайте пластикові контейнери для збору сміття з окремими відсіками різних кольорів для різних типів відходів. Обов’язково зважайте на значення маркування сміттєвих контейнерів.
  3. Матеріал. Переконайтеся, що контейнери виготовлені з міцного пластику, який може витримувати зовнішні умови та не містить шкідливих речовин. Тож подбайте й про те, де купити сміттєві баки пластикові, щоб вони були відмінної якості.
  4. Дизайн та ергономіка. Вибирайте контейнери, які легко відкриваються, мають зручні ручки й колеса для комфортного переміщення.
  5. Функціональність. Окремі контейнери оснащені спеціальними кришками, які захищають вміст від доступу безпритульних тварин і шкідників, а також зменшують поширення запаху.
  6. Місцеві норми. З'ясуйте, чи існують у вашому регіоні специфічні вимоги до сміттєвих контейнерів, і вибирайте пластикові баки відповідно до них.

Що не можна зберігати в пластикових контейнерах

Не рекомендовано зберігати в пластикових контейнерах речовини, такі як розчинники, кислоти або луги. Вони можуть викликати хімічну реакцію з пластиком, ось чому бак для відходів пластиковий — не найкраще для цього рішення. Також варто уникати зберігання гострих предметів, які можуть пошкодити контейнер.

І головне, вибираючи правильний тип контейнера, чи це пластикові, чи залізні баки для сміття, ви не лише полегшуєте собі життя, але й робите свій персональний внесок у збереження довкілля.