(096) 730-18-80

Обслуговування культиваторів: поради від фахівців

Обслуговування культиваторів: поради від фахівців

Технічне обслуговування культиваторів

Обслуговування мотокультиватора - важливий і необхідний процес, що дозволяє використовувати дану техніку тривалий час без втрати її функціональності, поломок і повного виходу з ладу. Все це буває при неналежному догляді за механізмами пристрою.

Зручне і маневрений, воно здатне виконувати багато функцій: культивувати грунт перед посівом, нарізати борозни, удобрювати грунт, викопувати коренеплоди, підгортати культури, боротися з бур'янами в міжряддях, розбивати грудки і т.д. При використанні такої техніки вам набагато рідше доведеться братися за лопату. Це прекрасний спосіб знизити трудомісткість робіт на землі і дозволяє обходитися без застосування фізичної сили.

З іншого боку, необхідно технічне обслуговування культиватора. Найчастіше поломки трапляються через недотримання правил роботи і відсутності догляду. При частому використанні відбувається знос вузлів і деталей, збільшується тертя, змінюється навантаження, слабшає кріплення. Все це істотно впливає на роботу агрегату, призводить до збільшення витрати масла, зниження потужності двигуна та інших наслідків. Правильний і своєчасний догляд за культиватором дозволяє усунути можливість відмов у роботі, знизити виникнення несправностей і істотно продовжити термін служби машини.

Щоб правильно проводити необхідні заходи, потрібно добре знати цю техніку, види культиваторів, способи обслуговування і експлуатації. Також потрібно розібратися у важливих нюансах їх експлуатації.

undefined

Типи культиваторів

Щоб правильно вибрати пристрій, потрібно знати, які типи культиваторів існують, чим вони відрізняються один від одного і якими володіють можливостями. Отже, бувають такі види:

1. легкі - призначені для роботи на невеликих ділянках, до 12 соток. Вони відрізняються легким вагою (до 30 кг), але глибина їх впливу на землю обмежується 20 см.

2. середні - важать до 90 кг, призначені для обробки ділянок до 50 соток;

3. важкі - більше 90 кг, можуть працювати з різними навісними механізмами, що значно розширює їх функціональні можливості.

Розрізняються вони і по типу двигуна:

1. Бензинові - принцип роботи мотокультиватора забезпечує його надійність в роботі, але головним мінусом при цьому є витрата палива, на закупівлю якого йдуть кошти.

2. Електричні - прості і легкі в управлінні, вони відмінно підходять для роботи на невеликих ділянках, розташованих поблизу від будинку. Мінуси - залежність від джерела живлення, який повинен бути поблизу, а також необхідність використовувати шнур, який вимагає особливої ​​уваги при роботі і іноді ускладнює роботу. Плюс потрібна якісна подача електрики, без перепадів напруги. Якщо вам здається складним догляд за бензинової моделлю, купите електрокультиватор, і його обслуговування виявиться набагато легше.

3. Акумуляторні - мобільні, незалежні від джерела живлення моделі, здатні певний час працювати в автономному режимі.

Звідси можна зробити наступні висновки:

1. для великих дільниць беріть середню або важке пристрій з бензиновим двигуном;

2. якщо не потрібна велика потужність, в цьому випадку може підійти і акумуляторна модель;

3. для малих наділів цілком підійде більш економний варіант з електромотором.

А нижче ми розповімо, як обслуговувати мотокультиватор в домашніх умовах.

Основні правила догляду за культиваторами

Правильно використовувати цю техніку допоможе інструкція з експлуатації та технічного обслуговування культиватора. Тут ми розповімо детальніше, як доглядати за культиватором, обслуговувати різні частини механізму.

1. Рама - найміцніша частина, що служить основою для кріплення мотора, редуктора, перенесення і ручки управління. Після роботи її потрібно очищати від землі, а також краще встановити захисні щитки, що захищають від попадання на раму і двигун грудок грунту. Також цей захід захистить від можливих травм, усуваючи можливість відскоку дрібних каменів і т.д.

2. Редуктор - буває ланцюгової або черв'ячний. Потрібно стежити, щоб на стиках корпусу не підтікало, і при необхідності підтягувати кріплення. Масло вимагає заміни кожні 2 сезони. Після використання редуктор і сапун чистяться. Щоб з редуктора не витікала мастило, обладнання слід переміщати вертикально.

3. Ремінь передачі при ознаках зносу вимагає негайної заміни. Заодно почистіть бензином пази для посадки ременя. На ремінну передачу краще встановити захисний кожух.

4. Якщо використовується черв'ячний редуктор, потрібно працювати тільки на сухому грунті, інакше його доведеться ремонтувати, а це дуже дорога послуга.

5. Двигун - в догляді потребують наступні системи: охолодження, запалювання, палива, мастильна.

6. Ручки - у разі спрацювання прогумованих прокладок їх слід зміцнити за допомогою ізоляційної стрічки або поміняти.

7. Трос - постарайтеся не допустити корозії, інакше його доведеться витягувати з обплетення і чистити і змащувати або міняти. Також стежте, щоб він був точно відрегульований.

В технічне обслуговування культиватора входять обов'язкові правила по роботі з двигуном. Ось основні вимоги:

1. Зливайте паливо. Робити це потрібно завжди після закінчення роботи. Експлуатаційні властивості пального губляться при контакті з повітрям, і за пару днів може з'явитися осад, внаслідок чого з'являється конденсат. Це призводить до несправності паливної системи. Після роботи злийте паливо через краник на карбюраторі (він, до речі, страждає найбільше від конденсату) або просто виробіть його.

2. Купуйте тільки якісний бензин. При цьому регулярно перевіряйте шланги і при необхідності міняйте їх. Оскільки з якістю палива у нас проблеми, краще встановити фільтр тонкого очищення.

3. Технічне обслуговування культиватора включає в себе обов'язкову і своєчасну чистку свічок, кожуха і фільтра. Робіть це кожен сезон. Поролоновий фільтр промийте і висушіть, а потім змастіть маслом. Паперовий чистять за допомогою компресора. При наявності системи охолодження регулярно очищайте від пилу кожух і місце біля нього. Так двигун не буде перегріватися. Не використовуйте свічки з нагаром, а перед тривалим зберіганням викручуйте їх.

4. Після затоки бензину перед запуском потрібно підкачувати бензин. Це усуне можливі труднощі при старті і забезпечить легкий пуск.

5. Підтримуйте необхідний рівень масла. Для визначення (якщо немає спеціальної системи контролю) користуйтеся щупом, розташованим в картері двигуна. Перед використанням після покупки перевіряйте його присутність в системі мастила. Перша заміна масла відбувається через 5 робочих годин, потім - раз на рік або через через 25 годин.

Таке обслуговування мотокультиватора забезпечить довговічність пристрою і безперебійність його роботи.

Де замовити якісне сервісне обслуговування культиваторів в Києві

При будь-яких поломки пристроїв звертайтеся в компанію KF-Systems.Ми виробляємо ремонт сільгосптехніки різного призначення. У сферу нашої роботи входить виробництво промислового устаткування в Україні, тому наші фахівці впораються із завданнями будь-якої складності. Ми володіємо відповідним обладнанням, завжди в наявності необхідні запчастини і комплектуючі. Розуміючи, як важливо повернути техніку в лад в стислі терміни, йдемо назустріч клієнтам і виробляємо якісний ремонт без затримок і очікування.