(096) 730-18-80

Колійні підігрівачі нафти: принцип роботи, опис, види

Колійні підігрівачі нафти: принцип роботи, опис, види

При транспортуванні в'язких нафтопродуктів, сконденсованих з газу рідин, нафтових емульсій, нафти та інших вуглеводневих речовин, а також при підготовці продукту на підприємствах нафтової галузі застосовується шляховий підігрівач нафти, принцип роботи якого полягає в теплообміні між передавальної тепло і розігрівається середовищами.

У цій статті ми розглянемо, що таке шляхові підігрівачі нафти, які їх різновиди бувають і за якими характеристиками їх потрібно оцінювати.

Дане обладнання для нафтової промисловості по суті є циліндричним посудиною з розташованим всередині блоком підігріву. Він складається з 2 змійовиків і 2 камер згоряння. Один змійовик для надходження продукту, другий - для розігріву палива. Посудина може бути вертикальним і горизонтальним. До його нижній частині приварена рамна опора.

Як віддає теплову енергію середовища в основному застосовується вода. Колійні підігрівачі нафти здатні працювати на рідкому або газоподібному паливі. У першому випадку застосовується система для підготовки горючих середовищ.

Спеціальні промислові протоколи передбачають автоматичне регулювання, можливість дистанційного керування, обмін інформацією між різними рівнями управління.

Види

Існують такі види колійних підігрівачів:

1. на рідкому і газоподібному паливі речовині - ПП-1,6АМЖГ і ПП-0,63АМЖГ;

2. з 2-хпоточной конструкцією змійовика - ПП-0,63АД;

3. з 1-потокової конструкцією змійовика - ПП-0,63АЖ-К (комбіноване паливопостачання);

4. на рідкому паливі - ПП-1,6АЖ і ПП-0,63АЖ (використовується пройшла очищення промислова нафту);

5. на газі - ПП-1,6А і ПП-0,62А;

6. та інші (наприклад, ПП-0,63АС).

Принцип роботи

Пристрій колійних підігрівачів забезпечує ефективний теплообмін між взаємодіючими в них середовищами. Рідина, що передає тепло, нагрівається в результаті згоряння застосовуваного в даному випадку горючого матеріалу. Як сказано вище, він може бути різним.

Весь алгоритм роботи складено з трьох процесів:

1. Горюча речовина подається в пальник, звідки переходить в топку. Остання має П-подібну форму. Там здійснюється нагрівання води. Діаметр топки - 63 см.

2. Вода, яка використовується в якості теплоносія заповнює ємність повністю, а згодом виходить звідти в магістраль. Таким чином підігрівається змійовик, в який входить перекачується середу.

3. Після охолодження відпрацьовані гази залишають ємність, проходячи в димарі. У сферу діяльності компанії KF Systems також входить виробництво димарів.

4. Щоб установку було комфортно обслуговувати, в комплектацію даних пристроїв входять спеціальний майданчик і сходи. Також вони оснащуються аварійною сигналізацією. За безпеку роботи відповідає і система автоматизації, що входить в оснащення установки. Для контролю роботи призначені датчики рівня проміжних носіїв і основних продуктів, покажчики, дихальні клапани, запірно-запобіжна арматура, вимірювальні пристрої. Також установка оснащується системою підготовки рідких середовищ.

Схема колійних підігрівачів

1. Пічної корпус

2. Опорні полози

3. Стаціонарна опора

4. Рухаюча опора

5. Майданчик обслуговування

6. Огорожа

7. Місце згоряння палива

8. Труба для відведення відпрацьованих середовищ

9. Фронт пристрої для згоряння горючих речовин

10. Система для входу палива

11. Вхідний колектор для надходження нафти

12. Вихідний колектор

Схема схема колійних підігрівачів нафти також має себе кілька штуцерів. Вони призначені для виконання різних функцій:

А1-Б1 - підведення-відведення нафтопродукту.

В1-Г1 - налив-перелив середовища-нагрівача.

Д1 - підведення рідкого палива.

Е1 - дренажна система.

Ж1 - люк.

Основні технічні характеристики колійних підігрівачів

При пошуку оптимального пристрою в першу чергу потрібно звернути увагу на наступні технічні характеристики колійних підігрівачів:

1. Продуктивність по нагрівається продукту - визначає обсяг продукту, який нагріває установка до певної температури за конкретний часовий відрізок - годину чи добу.

2. Номінальна теплова потужність (МВт або Гкал / год). Розглядаються максимальні значення при оптимальному робочому тиску і тривалій роботі печі. Даний показник є характеристикою режиму роботи. У маркуванні виробів він вказується після букв ПП. Таким чином, потужність ПП-0,4 дорівнює 0,4 Гкал / год.

Решта важливих параметрів:

1. ККД;

2. вартість;

3. габарити;

4. тип і витрата палива;

5. вид проміжного теплоносія;

6. характеристики продукту, що перекачується;

7. тиск в змійовику для подачі продукту;

8. та інші.

При виборі конкретної установки потрібно враховувати особливості регламенту робіт, технологічного процесу, параметри обслуговуваних продуктів, необхідну продуктивність і т.п. Звернувшись в нашу компанію, ви отримаєте оптимальне рішення для своїх конкретних умов роботи.