(096) 730-18-80

Правила встановлення урн на вулиці

Правила встановлення урн на вулиці

Правила встановлення урн розписані в чинному законодавстві про благоустрій. Конструкції призначені для збору побутового сміття (папір, невеликі пляшки, стаканчики) в місцях масового скупчення людей. Існує кілька варіантів урн, що відрізняються між собою габаритами, візуально, наявністю попільнички. Вуличні урни від компанії KF-Systems — чудове рішення для забезпечення порядку на території, відсутності сміття на пішохідних доріжках, газонах, дитячих і спортивних майданчиках. Цей вид урн зроблений так, щоб унеможливити доступ бездомних тварин всередину та засмічення навколишнього середовища.

Замовляйте якісні вуличні урни прямо на нашому сайті! Ви також можете залишити заявку, заповнивши форму, і наш менеджер зв'яжеться з вами для уточнення деталей.

Основні правила встановлення вуличних урн

Чинні правила монтажу урн передбачають наявність відповідних конструкцій на вулицях міст, площах, зонах відпочинку. Так, вони повинні знаходитися в таких місцях:

  • парки;
  • сквери;
  • пляжі;
  • зупинки громадського транспорту
  • станції метрополітену.

Неприпустимо використання коробок та інших легкозаймистих предметів для збору сміття. Правила встановлення урн біля магазинів передбачають, що кожен власник подібного об'єкта повинен встановити подібну конструкцію біля дверей будівлі назовні. Це стосується і малих архітектурних форм.

Збереження і функціональність урн, прибирання сміття перебуває в полі відповідальності власників, орендарів торгових приміщень. Об’єм урни має бути не менше 0,01 м3. У полі зору повинні перебувати тільки невеликі урни. Великі контейнери допускається тримати тільки на територіях підприємств, лікарень, куди немає доступу сторонніх людей, бездомних тварин.

Де повинні встановлюватися урни

Обов'язкова наявність урн біля будівель підприємств, державних установ. Обов'язкове встановлення конструкцій біля кожного входу (якщо їх більше одного). Аналогічно правила встановлення урн вимагають, щоб вони були встановлені біля альтанок, павільйонів, арок, навісів, тимчасових будівель. В останню категорію входять кіоски, розбірні споруди

У всіх випадках урни потрібно встановлювати так, щоб вони не заважали вільному проходу пішоходів, проїзду дитячих, інвалідних колясок. Також конструкції мають бути надійно зафіксовані, щоб їх не можна було перекинути, а доступ до вмісту мали тільки прибиральники, які вийматимуть вміст для транспортування на звалище, перероблювання (залежно від типу відходів).